Dobrodošli u online šoping centar opreme za ugostiteljstvo

+381 63 226 338

Menu
Menu

LG Signature Wine Cellar, pametni vinski podrum

LG-Signature-Wine-Cellar-pametni-vinski-podrum-_b

Na konferenciji IFA u Berlinu predstavljen je prvi smart vinski podrum, LG Signature Wine Cellar.

LG kompanija iz Južne Koreje predstavila je javnosti svoj prvi pametni vinski podrum, ujedno i prvi uređaj ovakve vrste na svetu. Ovaj uređaj se zove LG Signature Wine Cellar, i namenjen je  kako poznavaocima vina i vinskih prilika, tako i za upotrebu u svakodnevnim kućnim prilikama.

Kapacitet ovog zgodnog digitalnog podruma je 65 boca vina, u potpunosti je tehnološki unapređen, gde uz pomoć tehnologije za prepoznavanje glasa, korisnici mogu da podrumu koriste komande za paljenje i gašenje svetla, kao i da proveravaju stanje svog vinskog fonda, bez otvaranja vrata i bez ikakvog kontakta sa njim. Ovaj uređaj ima i opciju za čuvanje vina na različitim temperaturama, pa se zajedno mogu čuvati razne vrste vina, što u većini slučajeva do sada nije bilo moguće.

Od ostalih zanimljivosti, LG Signature Wine Cellar poseduje i senzor pokreta koji detektuje prisustvo vlasnika i automatski otvara vrata, kao i police koje same prilaze, da se vlasnik ne muči oko toga. Cena ovog uređaja još uvek nije poznata, ali se očekuje da do kraja godine bude u redovnoj prodaji.

Izvor: tumagazin.rs